Златна гривна, носена от дъщерята на Доналд Тръмп Иванка в тв предаване, разпали дебат как милиардерът ще съчетае функциите си на президент и бизнесмен.

35-годишната Иванка сложи гривна за 10 800 долара на компанията си "Иванка Тръмп Файн Джуълри" в интервю за предаването "60 минути" по Си Би Ес, в което участва с баща си и членове на семейството, съобщи ДПА.

В понеделник компанията й пусна рекламен имейл със снимка на Иванка, която носи гривната в предаването, което се гледа от 20 милиона души.

"Иванка Тръмп носи любимата си гривна от колекция "Метрополис" в "60 минути", пише в съобщението, цитирано от БТА.



Имейлът бе получен и от журналисти, някои от които обаче не останаха приятно впечатлени от маркетинговата стратегия.



"Вече се случва - семейство Тръмп възприема поста президент на САЩ като възможност за реклама", написа в "Туитър" журналистът от в. "Ню Йорк таймс" Ерик Липтън.

По-късно от компанията на Иванка Тръмп заявиха, че преразглеждат маркетинговата си политика.

През юли Иванка бе критикувана заради рокля от марката си (вижте в галерията), която облече за събитие от кампанията на баща си.

Децата на Доналд Тръмп - Иванка, Ерик и Доналд, както и зет му Джаред Къшнър, са в неговия екип по предаването на властта, което би могло да създаде конфликт на интереси заради бизнес проектите им, коментират западни медии.

В интервюто за "60 минути" Иванка заяви, че няма да бъде част от администрацията на баща си. Тя иска да се концентрира върху това "да бъде дъщеря". По думите й има определени неща, за които иска да се бори и я интересуват, като образованието и повече възможности за жените, но за сега ще остане в Ню Йорк, за да се грижи за бизнеса на баща си.