"Златното момиче" на България Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова, председател на сдружение Асоциация "Докосни дъгата”, се събраха заедно, за да работят за това най-малките ученици да се влюбят в спорта. Националната кампания "Мисия спорт на любимите герои", която стартира съвместно със сдружение "Пазарджик спортува", има за цел да популяризира физически активния начин на живот сред децата от 1 до 4 клас.



Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова разкриха повече подробности около инициативата си на пресконференция в музея на спорта на Национален стадион "Васил Левски". Бяха представени част от лицата на кампанията, както и костюмите на анимационните герои, с които учениците ще имат възможност да се срещнат.

"Смятаме, че децата имат нужда да им покажем нещо на техен език. Мисията ще бъде представена по начин, по който те да я разберат, защото нашата идея не е просто да прекарат един хубав ден, в който да им се случи нещо по-различно. Искаме с този един ден да започнем една вълна за това децата да започнат да спортуват", сподели Рени Камберова.