Режисьорът и продуцент, носител на "Оскар" Мартин Скорсезе, ще режисира пилотния епизод от телевизионен сериал, базиран на неговия филм от 2010 г. "Злокобен остров", в който участва Леонардо Ди Каприо, съобщи сайтът NME.com.

Поредицата ще бъде излъчвана от HBO, а за създаването й телевизионната мрежа ще си партнира със студиото "Парамаунт", за да пренесе на малкия екран историята, създадена по книгата на Денис Лихейн.

Работното заглавие на сериала засега е Ashecliffe по името на изолираната на острова болница за психичноболни край Бостън, където се развива и основното действие.

Поредицата ще започне със събития, предхождащи тези във филма "Злокобен остров", с фокус върху тайните от миналото на болницата, злодеянията на нейните основатели и развитите от тях брутални методи за лечение на психичноболни в началото на 20 век, пише изданието "Дедлайн".

Базираният на бестселъра на Лихейн филм на Скорсезе проследява историята на щатския шериф Маршал (в ролята Леонардо ди Каприо), който заминава за болницата за криминално проявени хора с психични разстройства, докато разследва изчезването на един от нейните пациенти.

Все още няма информация кога ще започнат снимките на Ashecliffe, тъй като Скорсезе в момента работи по историческата драма Silence с участието на Андрю Гарфилд и Лиъм Нийсън.

Други книги на Лихейн, които са екранизирани успешно, са "Реката на тайните" (Mystic River) и "Жертва на спасение" (Gone Baby Gone).