Зорница Линдарева напусна VIP Brother завинаги след изключително оспорвани елиминации.

Зрителите станаха свидетели на невероятно напрегнат и изпълнен с обрати лайв, както и на преразпределение на силите в Къщата.

Албена Вулева и майка ? Людмила все повече дразнят останалите Съквартиранти с поведението си. Дори изключително толерантната и миролюбива Ели Гигова избухна заради забележките на Захажаева, а най-близкият приятел на Вулева и майка ? в шоуто – Наско Месечков, разкритикува двете заради тяхната злоба.



При така създалите се обстоятелства зрителите станаха свидетели на първия спор между Албена и Людмила. Албена Вулева проговори за първи път за миналото си и за баща си, който ги е изоставил много отдавна и оттогава не го е виждала, както и за брака си на 19-годишна възраст. Тя обвини пряко майка си за този нежелан от нея брак.

Обстановката в Къщата се изостри още повече и заради продължението на мисия „Фобии”. Big Brother изправи Албена и Людмила, както и Жени и Тачо очи в очи с епистемофобията - страхът от научаване на истината и нови неща.

Двете двойки имаха възможност да чуят какво се шушука зад гърбовете им от другите обитатели на Къщата. Макар че първоначално всички приеха равнодушно мисията, впоследствие Тачо се ядоса страшно много, след като чу какво говорят Албена и Людмила зад гърба му.

Той се впрегна на думите на Захажаева до такава степен, че вдигна кръвно и му прилоша. Людмила запази самообладание, когато чу какво си говорят останалите Съквартиранти за нея, но видимо не беше доволна. Мисията пренареди до известна степен групировките в Къщата.

Краят на мисия „Фобии” беше успешен, благодарение на блестящото изпълнение на Wosh MC, който успя да заблуди Съквартирантите си, че има огромен страх от балони. Неговото истинско изпълнение предизвика сълзи в очите на повечето обитатели на Къщата.

В студиото на лайва се разгоря оживена дискусия в защита на номинираните. Въпреки защитата на нейната майка, която заяви, че е доволна от трансформацията на дъщеря си в предаването, зрителите решиха Зорница Линдарева да напусне Къщата.