Кампания „Да облечем Гери-Никол” предлагат фенове под видеото към „Момиче като мен” в YouTube.

Идеята певицата да освежи гардероба си с нещо различно от кожени прашки, като се прати есемес на кратък номер, досущ като в кампаниите за подпомагане на бедстващи, бе сред малкото закачки в потока от негативни коментари за клипа.

Агресивната еротика в него превърна 17-годишната варненка в първия БГ изпълнител с над 300 000 гледания за денонощие след премиерата. За три дни пък Гери-Никол се сдоби с рекорд от над милион гледания и честитка от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), която поиска СЕМ да спре излъчването на „Момиче като мен”.

Причината - показването на сцени, в които дете е обект на сексуално желание, е неприемливо и не следва да бъде толерирано, независимо от родителското съгласие. Според експертите естеството на песента и провокативното й визуално представяне може да въздейства негативно не само върху конкретния изпълнител, но и върху децата, които гледат клипа.

Както в случая с „Видимо доволни” на Криско, от медийния регулатор не биха могли да направят нищо друго освен да апелират музикалните редактори да ограничат ротацията на „Момиче като мен”. Криско, чийто лейбъл се рекламира в началото на парчето, отказа коментар по казуса пред „Монитор”, под предлог че е автор само на текста и няма отношение към стайлинга на протежето си.

От екипа на певицата пък не крият, че са гонили имидж ала Ники Минаж. Въпросната рапърка е известна с колосалните си задни части, които се разтрисат в едър план във всяко от видеата й – „художествено решение”, което се разминава с натюрела на ученичката Гери-Никол и фен таргета й от 4 до 15 г. Видеото е продуцирано от семейството на певицата, което обеща да направи официален коментар по случая с ДАЗД, но до приключването на броя такъв нямаше.

„Tи майка и баща нямаш ли, та да те приберат вкъщи?” и „Ударила е този рекорд само заради прекрасната порнография” са част от по-меките коментари на воайорите в социалните мрежи.

„Гледам видеото на Гери-Никол и си мисля – не е ли забранено детското порно?”, написа влогърът Емил Конрад. Тежкият грим и оскъдният плат по гимназистката го вдъхновиха и за пародиен колаж, жокер към поредната му видеозакачка. Азис пък защити Гери-Никол: „Хайде,хайде... Преди години моят задник ви пречеше, сега този на Гери-Никол! Злобен народ, ей! Оставете на мира момичето!”, написа той във Фейсбук.

Снимка: Facebook