Оспорвана битка за оцеляване между играчи от племето на Жътварите в лицето на Сюзън и Владислав наблюдаваха зрителите в „Игри на волята: България“. Двамата попаднаха в ада на елиминациите, след като за пореден път доказаха, че са добре подготвени физически, но пъзелите са елементът от изпитанията, който ги затруднява най-много. Победата остави горчив привкус у Влади, тъй като елиминира член от собствения си отбор. Безстрашната Сюзън се раздели с приключението със сълзи на очи и думите: „Борих се докрай и се радвам, че се борих с мъж. Щастлива съм, че бях в това племе и носих този екип.“

Преди същинския двубой, който определи кой да напусне риалити формата, двамата състезатели избраха своите съюзници в тестваща равновесието битка за предимство. В нея по-добре се справи Любо, който спечели за Влади 30-секунди по-ранен старт в елиминационния сблъсък и 30 гроша за себе си. Въпреки готовността и желанието за победа, Вайс не успя да извоюва преимущество за Сюзън. Той нападна словесно Влади като го обяви за лицемер, който само на ужким тъжи за отпадането на Сюзън, но това му спечели омразата на зрителите. Те са категорични, че той трябва да напусне заедно с Ивана. 

От своя страна Сюзън и Влади имаха за задача да построят стълба към небето с помощта на два кола. На върха ги очакваше ключ за сандък съдържащ 6 броеници, с чиято помощ в края на трасето да изпишат изречението „Дойдох, видях, победих“. Както и в предходните игри, последният етап се оказа предизвикателство и за двамата номинирани. В крайна сметка Влади успя да разгадае правилната подредба на броениците, която му донесе победа и оставане в „Игри на волята: България“ поне още една седмица.
Междувременно Ловците се насладиха на специален ден с разходка за духа, а в стопанството Рибарите получиха любопитно задание от Кинти. То доведе до комични спорове между членовете на племето, като в главните роли за пореден път влязоха Николай и Екатерина. В понеделник Жътвари, Рибари и Ловци ще се изправят в борба за Резиденцията, но два от отборите ще трябва да се задоволят със Стопанството и тежките условия на Дивата река. Какво ще бъде разпределението през новата седмица?