Мислите си, че баловете свършиха, но не. Задава се най-щурият абитуриентски бал и то директно в киносалоните. "Зубрачките" е режисьорският дебют на Оливия Уайлд (Д-р Хаус) и вече спечели сърцата на критиката в САЩ, като у нас ще се завърти от 7 юни. "Химнът на едно поколение“, „Революционна тийн комедия", „Определящ за цяло едно поколение и веднага се превръща в класика“ са една малка част от похвалите по повод лентата, определяна още като един от най-смешните филми на годината.

Положителните коментари на публиката също не закъсняха и "Зубрачките" получиха рейтинг от 97% в популярния сайт Rotten Tomatoes, както и оценки 7.5/10 от IMDB и B+ от CinemaScore.

Ето и историята на хитовото заглавие... Ден преди завършването на гимназията двете най-праволинейни „зубрачки“ на випуска осъзнават, че имат сериозни пропуски по предмета „извънкласно забавление“. Най-добрите приятелки Ейми (Кейтлин Денвър) и Моли (Бийни Фелдстайн) са посветили четирите години в училище на яко учене и никакви купони с едничката цел да влязат в мечтаните елитни университети. Планът им успява. Но какво е учудването им, когато разбират, че съучениците им, отдали се на свалки и партита, също ще посещават най-престижните университети от есента. Или директно ще заминат за Силициевата долина. За да си докажат, че са не по-малко забавни от другите, сега Ейми и Моли ще се опитат да вместят четири години яко купонясване в една-единствена нощ.

В "Зубрачките" участват Бийни Фелдстайн (Да разлаем съседите още веднъж), Кейтлин Денвър (Последният мъж на света), Лиса Кудроу (Приятели), Джейсън Судейкис (Шефове гадняри, Егрени за седмица, Сем. Милър, Баш обирджии), Уил Форт (Последният човек на Земята), Даяна Силвърс (Стъкления, Мамчето), Били Лурд (Междузвездни войни: Последния джедаи, Междузвездни войни: Силата се пробужда, Зловеща семейна история). Интересна подробност от актьорския състав е, че Бийни Фелдстайн е сестра на известния комедиен актьор Джона Хил, а Били Лурд, която влиза в ролята на ексцентричната Джиджи, е дъщеря на покойната Кари Фишър (Междузвездни войни).

Филмът е режисьорски дебют за Оливия Уайд и вече ѝ спечели награда на филмовия фестивал Palm Springs International Film Festival 2019. Актрисата е добре позната на публиката от хитовия сериал Д-р Хаус, TRON: Заветът и много други. Сценарният екип е изцяло женски – Сузана Фогел (Бивш под прикритие), Емили Халпърн (Спартнанец, сериалът Съпруга трофей), Сара Хаскинс (Секс, наркотици и Лас Вегас), Кейтис Силбърман (Гореща гонка, Наръчник за необвързани).