300 000 лв ще прибере Васил Василев–Зуека за новото си шоу. Комикът тръгва по стъпките на Димитър Рачков и ще прави собствен спектакъл. Заедно със съпругата си Ани Вичева и сценариста на „Капките” и „Маскираният певец” Влади Априлов, Зуека ще изнесе постановката „Ние, българите”. Идеята е да се покаже на българите зад граница, как се е променила страната през последните 30 години и какво е останало същото.

Скечовете и майтапите ще побъркат всички от смях, категорични са от дуото. Представленията ще се играят през уикенда, тъй като Зуека и Априлов са заети през седмицата. Турнето им започва още тази седмица във Виена, пише „България днес”.

Засега са планирани 11 представления, а шоуто ще се играе в Германия, Холандия, Норвегия, Белгия и Малта. Средно билетите струват около 35 евро или по 70 лв, като навсякъде са останали само единични бройки. Оказва се, че желаещи да гледат спектакъла има не само в чужбина, но и у нас.

„Обаждат ни се и от провинцията. Канят ни. На всички обясняваме, че сме го направили за българите в чужбина. Уговарят ни за Америка, Австралия и Нова Зеландия. Трябва ни време, за да стегнем куфарите за толкова далеч. Заети сме всекидневно с телевизията. Няма как да я оставим и да хукнем по света”, признава Влади Априлов.