Васил Василев - Зуека е доста суетен и държи много на външния си вид, разказват пред „Всеки ден" приятели на актьора.

За да не изглежда като дядо на едногодишния си син, актьорът си боядисвал косата черна. В мерака си да прикрие белите косми, които ставали все повече, Василев използвал къна.

Според него така по-малко щяло да си личи, че използва дамски техники в битката с възрастта, отколкото с класическа боя.

Възрастовата разлика между Зуека и половинката му Анна е малко над 10 години, а комикът се потискал от мисълта, че когато излиза на разходка със сина си Стефан, хората, които не го разпознавали, го взимали за дядо на хлапето.

Васил започнал не само да боядисва косата си, ами и да се маже с кремовете на половинката си за премахване на бръчки и за стягане на кожата. Тя пък му обяснила, че за силния пол си има специална козметика.

И докато сценичният му партньор Рачков оставя белите косъмчета да избуяват колкото и както си искат, то Зуека следял изкъсо този процес и веднага щом забележел някъде издайническо сиво, веднага цапвал една къна.

Жена му Анна имала отговорната задача да му помага в боядисването и да набавя необходимата мъжка козметика за разкрасяване. „Интересното е, че помадите и кремовете на Васко са двойно по-скъпи от тези на Анна, тя има един балсам за тяло и няколко парфюма, а той притежава огромен запас в шкафчето в банята.

Кремче против бръчки, против оплешивяване, против пигментация на кожата. Поне 10-15 кутийки с помади е натрупал", разказват колеги на Зуека.

Водещият на „Като две капки вода" правел на луди и гримьорките, и стилистките на шоуто. Той настоявал първи да минава на всички проби и на него да се обръща най-много внимание. Често се случвало да върне някой костюм с оправданието, че не му стои добре или пък го прави дебел. Въпреки че е болезнено слаб.

Макиажът по лицето му се прави също особено внимателно, защото Василев често изригвал, ако някоя от жените, ангажирани с тази дейност, го намаца твърде много и с некачествена козметика. „Внимавайте да не ми сложите някакви боклуци, да не ми се запушат порите", предупреждавал Зуека.