Актьорът Васил Василев – Зуека е убил човек в катастрофа, но дори не е бил задържан за случая, нито пък се разделил с снижката си, припомня "Уикенд". През пролетта на 200 година той блъска старец на бул. "Цариградско шосе" близо до перловската река и пенсионерът загива ня място. Този инцидент е един от най-укриваните, като изключително малко хора знаят за него, а МВР дори не го включва в обичайната си сводка на престъпленията и инцидентите, киото подготвя всяка сутрин.

Зуека даже не е съден след ПТП-то, нито пък е задъран за обяснение. Самият той не говори по въпроса, а за катастрофата  дава обяснения бившият пи ар на "Господари на ефира"Ани Халваджиян пред вестник "Всеки ден", който днес не излиза. "Всичко се случи през май 2000 година. Инцидентът е станала на канала на "Цариградско шосе", където преминава Перловската река. Старецът е изскочил напълно неочаквано на булеварда и Зуека е нямал време да реагира. Случило се е за секунди", казва тя. 

$Преместих се в държава, в която има правила и закони се спазват", обясни решението си да напусне България Зуека, но не обясни, че той самият е галеник на закона. Преди ден той изненада феновете си в нета със своя снимка като дядо от рекламата на "Като две капки вода" преди няколко сезона: "Поздрави от стария емигрант", написа актьорът.

„Ех, спасителю наш, защо ни напускаш, на кого ни оставяш?", „Вече ни липсваш", надпреварват се да му отговарят виртуалните приятели. Става ясно, че Зуека не смята да се връща в родината. Бившата му жена Нина Димитрова, с която години наред бяха рамо до рамо в театър „Кредо“ не пожела да коментира изселването от страна на мъжа си.

В момента тя е заедно със студентите си в Полша, където играе с новия си сценичен партньор в „Шинел“ на фестивала „Трансмисия“, инициатива на три морета, в град Жежув.