Манекенката, актриса и певица Глория Петкова напомни наскоро за себе си в предаването „Черешката на тортата”. Навремето тя набра популярност покрай риалити шоуто „ВИП Брадър” и оттогава често гастролира в различни тв предавания. Междувременно участва и във филми, даже пусна дебютна песен под псевдонима Глоу.

В „Черешката на тортата” Глория се представи умело в кухнята. Макар че е добра в готвенето, тя признава, че хич не по яденето. Червенокосата хубавица е свикнала да хапва умерено още от времето, когато се изяваваше като манекенка. След раждането на дъщеря си Анабел пък съвсем се стопи. „Истината е, че отслабнах с глад и много лишения”, категорична е риалити звездата. Тя твърди, че яде веднъж дневно и то в много малки количества. Според нея диетите, които включват ядене по пет пъти на ден, не са ефективни, затова си изградила свой режим, действащ безотказно. Още от моделските години Глория свикнала да хапва миниатюрни порции, така че организмът й не страдал от лишенията. „Пия по много течности и се чувствам добре”, твърди тя.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GLOW (@gloriapetkova)

Петкова казва още, че в момента е изоставила кариерата си на модел и се е посветила на актьорското майсторство и музиката. Една от най-известните й роли е тази в сериала „Денят на бащата”, където си партнира със звезди като Захари Бахаров и Александър Сано. За нея това било голямо предизвикателство, но с много репетиции, добра подготовка и подкрепа от колегите си успешно се превъплътила в образа на героинята си Милена. „Всички бяха много толерантни към мен и съм им благодарна за това. Все пак не съм професионална актриса, не съм завършила НАТФИЗ, но смятам, че съм артистична и имам желание да се развивам в тази област”, споделя младата майка. Глория казва още, че откакто родила дъщеря си Анабел, животът й коренно се променил. По думите й мъжът й Методи Велинов много помагал в грижите за детето, но се включвал предимно вечер, защото през деня бил зает с работни ангажименти. „Не може да се отрече, че той е страхотен баща и много се старае!”, коментира риалити звездата.

Петкова и съпругът й сключиха брак преди 3 години. Методи е родом от Варна и е доста по възрастен от Глория, но това не пречи на любовта им. Манекенката е споделяла, че връзката им се развила много бързо - две седмици след запознанството им заживели заедно и скоро започнали опитите за бебе. Тя му съобщила, че е бременна, като завързала панделка около положителния тест и му го връчила с широка усмивка. Велинов предложил брак на жена си по много романтичен начин. Завел я на обиколко със самолет над Рилските езера и тогава изненадващо извадил годежен пръстен, с който окончателно я убедил да стане негова съпруга. Сватбата им се състоя на морето в затворен комплекс, до който имаха достъп само персоналът и гостите на тържеството.

По време на бременността си Глория заряза алкохолните запои и се отказа от вегетарианството. „До третия месец не казах на никого, че чакам дете, макар че най-близките ми се досещаха, защото често ми прилошаваше. Прецених, че не е нужно да го разгласявам. Когато почна да ми личи, вече нямаше как да го крия”, разказва актрисата. Първите седмици от бременността й преминали ужасно – повръщала ежедневно, главата я цепела от болка и имала световъртеж. „Мога да сравня състоянието си с тежък махмурлук, който продължи два месеца”, признава Глория. Паметливите зрители все още помнят изцепките на макенката в Къщата на „ВИП Брадър”. Освен че се показа като емоционално нестабилна личност, тя изуми съквартирантите си с алкохолните запои, които организираше. Глория стартираше деня си с пенлива напитка, а с приятелката й Деси Цонева къркаха до ранни зори. Скандалите на Петкова с певицата Жана Бергендорф също бяха впечатляващи.

Манекенката твърди, че този период е останал в миналото и вече се е превърнала в отговорна майка и съпруга. С Деси Цонева продължават да са много близки и често си организират срещи на „по чаша вино”. Щерката на Димитър Цонев също стана майка на момиче неотдавна и двете дами имат много общи теми за разговор.