Актрисата Илияна Лазарова влиза в ролята на съпруга на Димо Алексиев в пълнометражния дебют на независимия продуцент, режисьор и сценарист Явор Петков – „Дани.Легенда.Бог“, който предстои да има гала-премиера на фестивала София Филм Фест. Димо Алексиев e в образа на Дани – бизнесмен и общински съветник, съгласил се да участва в епизод от английска документална поредица за пране на пари. 

След раждането на своя син, Илияна Лазарова се завърна на екран с роли в сериала „Пътят на честта“ и с участие в късометражния филм „По стечение на обстоятелствата“. Той е дело на младия режисьор Петeр Чивийски, който заедно с Любомир Балабанов са продуценти на комедийната драма. Сценарият е на Михаела Стоянова, а по монтажа са работили Стефан Спасов и Константин Вълев. Сюжетът на лентата се върти около шофьор на такси, който отдавна е загубил самочувствие и авторитет. Той решава да поеме риск, за да докаже себе си отново, но недоразумение го отвежда право към провал.

Илияна влиза в ролята на нещастна съпруга, чийто влиятелен мъж непрекъснато й изневерява. Той зарязва жена си навръх Нова година, но тя решава да запълни самотата с нов любовник, с когото си организират еротични „игри“. Една такава игра обаче води до голямо недоразумение, което променя съдбата на героите. Истински букет от емоции, изненади и обрати очаква зрителите на жанра драмеди, който в последните години завладя Америка, а сега си пробива път и у нас.

Кастът е повече от впечатляващ, а сред актьорите се открояват имената на Николай Ишков, Елена Петрова, Ники Илиев, Веселин Ранков, Китодар Тодоров и други. Филмът вече обиколи няколко престижни фестивали по цял свят, а лентата имаше премиери във Варна и София. „По стечение на обстоятелствата“ получи и специална награда от международният студентски филмов фестивал "Ранно пиле”.

От края на юли актрисата трябва да стартира работа и по бъдещата музикална комедия „Голата истина за група „Жигули“, която ще да бъде заснета на емблематични за места в Бургас. Режисьор ще е Виктор Божинов („Под прикритие“ 1 и 3, „Възвишение“, „Стъклен дом“, „Връзки“, „Кости“), а в главните роли освен Илияна ще влязат и много обичани български актьори, Михаил Билалов, Филип Аврамов, Ирини Жамбонас, Параскева Джукелова, Лилия Маравиля и Герасим Георгиев-Геро.

Сюжетът на лентата ще се върти около рок-групата „Жигули“, която в края на 80-те години е на върха на славата си. Но преходът променя публиката и тях самите и напълно погребва бандата. В наши дни нейните членове са далеч един от друг, изпокарани до смърт и се мразят. Сценарият на бъдещата комедия е дело на Ваня Николова.

снимки:pr