Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе ще се завърне за грандиозното продължение на THE LORD OF THE RINGS IN CONCERT: ДВЕТЕ КУЛИ на 19-ти декември в София. Кейтлин Луск, която пее от 15 годишна в спектаклите, лично е настояла да стане част от шоуто в България, въпреки че първоначално е трябвало да почива през този сезон.

Самата Кейтлин споделя: „На турне съм с този спектакъл от почти 10 години, но трябва да призная, че отдавна не бях изпитвала такива емоции като на шоуто в България. По време на целия филм публиката реагираше толкова емоционално и спонтанно, знаеше репликите наизуст, познаваше ключовите моменти, веселите, тъжните. Видях сълзи на първите редове. Помня, че миналата година след 3 часовото шоу се прибрахме зад завесите и просто се спогледахме, а един от солистите каза: „Какво по дяволите се случи? Настръхнал съм като таралеж!“. Това беше много скъп спомен за мен и реших, че няма начин пропусна „Двете кули“ в България. Надявам се да се видим отново!“.

На музикално-филмовото приключение на 19-ти декември отново ще ни отведат музикантите от симфоничния оркестър, както и смесеният и детският хор на БНР, но в още по-голям състав. Така година след премиерата на първата част от трилогията, на 19-ти декември 2015 на сцената на Арена Армеец ще видим над 300 музиканти. Наситен с още по-зрелищни бойни сцени, огромен HD екран и невероятната музика на Хауърд Шор, ДВЕТЕ КУЛИ е сякаш създаден за формата Филм+Концерт. С още повече чудати инструменти, солисти и спиращи дъха сцени, преживяването на 19-ти декември обещава да бъде още по-впечатляващо за всички сетива.



Кейтлин Луск стъпва на голямата сцена едва на 14 годишна възраст заедно с Балтиморския симфоничен оркестър в САЩ, а в същата година записва и първия си студиен албум - No Looking Back. Още през младежките си години, Кейтлин демонстрира изключителния си талант и музикална дълбочина, които й осигуряват впечатляваща кариера. Затова не е изненада, че композиторът Хауърд Шор я кани да стане водещо сопрано на пътуващия спектакъл LORD OF THE RINGS IN CONCERT. Доказателството за силната връзка и доверието на Шор към Кейтлин е и поканата му именно тя да изпълни наградената с Оскар и Златен Глобус „Into The West” на наградите Грами през 2004 година. И до днес Кейтлин е част от магията на LORD OF THE RINGS IN CONCERT, като е взела участие в над 300 спектакъла и е свирила с над 75 състава от 35 страни. В последните години Кейтлин изпълнява и партии от композиции на Енио Мориконе, който не прикрива възторга си от работата с нея.

За „Властелинът на пръстените IN CONCERT“:


На милионите фенове по света филмът, макар и гледан десетки пъти, никога не може да омръзне. Нито пък музиката. За разлика от киното, в зала или вкъщи обаче, на 19-ти декември в зала „Арена Армеец” българската публика не просто ще слуша, а ще чуе, и не просто ще гледа, а ще изживее емоцията „Lord of the Rings in Concert: ДВЕТЕ КУЛИ”.

Билети на цени от 60 до 120 лв. могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg в цялата страна, включително и на 51 бензиностанции OMV, билетен център НДК и касите на Арена Армеец.