Благотворителен концерт в подкрепа на болно дете ще се проведе на 6 януари 2016 г. в Националния дворец на културата. Навръх Богоявление, в 19:00 часа, Зала 1 на Двореца ще отвори врати за всеки, който пожелае да помогне за лечението на малкия Кирил Борянов Стоименов, който е с вродена хидроцефалия и множество съпътстващи заболявания.

Това обявиха днес на пресконференция в Пресклуб - НДК част от звездите, които ще се включат безвъзмездно в концерта за каузата „Да помогнем на Кирчо” – Димитър Туджаров-Шкумбата и водещите от „Дарик радио” Михаил Дюзев и Иво Райчев. Националният дворец на културата е партньор и подкрепя спектакъла.

Всички приходи от продажбата на билети ще бъдат дарени за детето. Участниците в пресконференцията днес застават безапелационно зад каузата да помогнат Кирчо да расте като всички нормални деца. В програмата ще участват Орлин Горанов, Росица Кирилова, Веселин Маринов, Графа, Комиците, Деси Грънчарова, Борис Солтарийски, ансамбъл "Българе", Николина Чакардъкова, Бон-Бон и много други.



Един от първите, които се отзоваха на поканата е актьорът Димитър Туджаров-Шкумбата, разказа майката на Кирчо Боряна Стоименова. Той се е запознал със семейството на свой концерт и е взел присърце драматичната съдба на детето. „На 10 януари е последната възможна дата, на която Кирчо може да замине да се лекува във Франция и аз искам да призова всеки, който има възможност, да си купи билет за концерта и да го подкрепи”, каза той.

На срещата с медиите директорът на Fusion Academy Иво Паскалев обяви, че школата, в която Кирчо е стипендиант и се обучава на езици и изкуства, ще организира благотворителна изложба – „За теб” с рисунки на негови съученици.

В благородната кауза се включва и Жени Костадинова, създател на Арт къща „Куклите”. На 12 декември в къщата ще се организира благотворителен коледен базар, на който всеки ще може да си купи кукла, изработена от деца. Събраните средства също ще бъдат дарени на семейството.

Всеки, който иска да помогне за лечението на Кирчо, може да посети концерта или да дари пари по банковата сметка:

IBAN: BG43 UNCR 7000 1520 7969 18
BIC: UNCRBGSF
Боряна Ангелова Стоименова

Билети: Билетен център НДК, цена 20 лв.