Десетки известни личности се включиха в кампанията „Моли се вкъщи!“ като призоваха за това в социалните мрежи. Някои от най-известните ни актьори, музиканти и спортисти се снимаха с надпис „Моли се вкъщи“, други пък се запечатаха с бели предпазни маски, на които е изписано същото послание, но на английски. 

Инициативата беше последвана от имена като певицата Мария Илиева, актьорът и режисьор Ники Илиев, колегите му Алек Алексиев, Ненчо Балабанов и Асен Блатечки, кулинарят и певец Лео, Богдан Томов, Джулиана Гани, Веси Бонева, Акесандра Петканова и много други.

„На най-светлия християнски празник за мен ще остана у дома, защото моята вяра в Бог не е подчинена на религиозните канони. Този Великден ви моля да останете вкъщи. Заради всички нас!“, написа в Инстаграм профила си младата актрисата Радина Думанян, която стана всеобща любимка от първите сезони на „Откраднат живот“. „Вярата е в нас самите! Нека този Великден си останем у дома“, призова и колежката й Дария Симеонова. Чаровният екс-съдия в Master Chef Лео Бианки лаконично попита Бог е голям и умен! А ти?"

Ненчо Балабанов, които от години носи усмивки на зрителите пред малкия екран, също се отнесе сериозно към ситуацията и написа във фейсбук профила си: „Бъдете разумни и отговорни към здравето си и вашето и на близките ви. Очаква ни един по-различен Великден. Но тази година, за да е наистина Велик и по-бързо да приключи тази пандемия, останете вкъщи. Бъдете благословени.