Много известни българки спазват прочутия житен режим на Дънов, видя Hotnews.bg. Сред тях е Алекс Петканова, която го прави за поредна година. С публикация в социалните мрежи тя пожела успех на всички, които са решили в следващите 10 дни да карат на жито и ябълки. Сред последователките на хранителния режим е и жената на Криско, както и певицата Дара.

Тя за първи път ще се опита да очисти организма си по този начин и още от началото се ожали от глада, който я гони. Житният режим е уникална диета, дадена от Учителя Петър Дънов. Прави се всяка година през февруари, веднага след фаза пълнолуние, когато започва разсипът на Луната. Целта му е пречистване на организма преди пролетната енергия да е пробудила силите на природата за нов живот.

Учителя е правил февруарския житен режим само с неговата икономка Йорданка Жекова, която едва след 1953 година споделя с останалите тази опитност. Режимът продължава 10 дни и включва 100 грама жито, три ябълки, 9 ореха, поне 1,5 литра преварена вода и малко лимон и мед.

снимки:инстаграм алекс петканова и дара