Звездните участници и гости на тазгодишния филмов фестивал в Кан вече се настаниха в луксозните хотели по морето, като сред най-нетърпеливите бяха Кейт Бланшет и Кристен Стюарт. Днес най-известното кино събитие ще бъде открито с най-новия филм на иранския режисьор Асгар Фархади "Всички знаят", в който играят Пенелопе Крус и Хавиер Бардем.

В съответствие с новите правила на фестивала, филмът няма да бъде показван на предварителни прожекции за пресата до премиерата му в голямата зала на двореца. "Испаноезичният филм на Фархади е семейна драма - поясни актрисата. - Снимките му продължиха 4 месеца. Това е най-сложната роля в кариерата ми."

За иранския режисьор това е третият филм, с който се представя в Кан. Фархади се прочу преди 15 години на Московския кинофестивал - през 2003 г. филмът му "Dancing in the Dust" донесе на Фарамаз Гарибян наградата "Свети Георги" за най-добър актьор. На 12 май ще бъде премиерата на нереставрираната версия на филма на американския режисьор Стенли Кубрик "2001: Космическа одисея". Режисьорът Кристофър Нолан ще представи филма преди прожекцията, на която ще присъстват членове на семейството на Кубрик.

На 15 май ще бъде премиерата на поредния филм от космическата сага "Междузвездни войни" - "Соло: История от Междузвездни войни" на американския режисьор Рон Хауърд.

На 19 май 2018 г. ще се състои церемонията за връчването на наградата "Златната палма"