Британските модни награди събраха най-интересните в модния бранш имена в луксозния лондонски хотел Савой.

36-годишната Виктория Бекъм носеше свое творение, рокля от колекцията на лейбъла й за Пролет/Лято 2011, откриваща елегантно и секси перфектните й крака, анализира модният сайт Viewsofia.com.

Модните критици на Острова побързаха обаче да направят съпоставка с дрехата на друга звезда на вечерта - Кели Брук, също облечена в рокля с цепка отпред и с акцент върху краката, само че в сиво-черно, и на дизайнерката Сузи Търнър.

За разлика от двете звезди, Саманта Камерън беше в строга, макар и изискана дреха на Осман Юсефзада, в черно, която не осветли по никакъв начин състоянието на фигурата на премиершата след раждането на четвъртото дете на фамилията преди няколко месеца.

За сметка на минимализма на премиершата, Лара Стоун беше повече от прекрасна и секси в минималистично бяло и на много висок ток, обиграно стъпваща по червения килим.

Овации обра и Наоми Кембъл с произведение на изкуството от Алекзандър Маккуин – черна рокля от кадифе, с прозрачна пола, която се спуска по красивите й крака.

Другата топ звезда от подиумите и рекламните кампании - Клаудия Шифър предпочете рокля на млад дизайнер. Чудесното изпълнение на Mary Katrantzou в бяло, черно и златно, стои страхотно върху стройната фигура на Клаудия.

Иконата Дафне Гинес, въпреки че бе в Шанел, изглеждаше също толкова екстравагантно, колкото ако беше използвала обикновено парче плат. В разкошната сребриста рокля, която подчертава фината й талия, Дафне е като Ледената Кралица - красива, но студена.

Носителката на наградата за стил Алекса Чънг също беше избрала Шанел - шикозна рокля в стил 60-те се разкроява в А силует и завършва до коляно. Обувките, естествено, на платформа.

Американската актриса Ема Робъртс, племенницата на Джулия Робъртс, също показа способности по добър стил - красивата рокля в черно и синьо на Julien Macdonald й стои прекрасно.

Снимка.: Getty Images/Guliver