След истерията около мистериозното посещение на Джони Деп в Бургас, което се оказа добре изиграна от негов бг-двойник постановка, решихме да ви покажем някои известни и не толкова известни българи които приличат на световни звезди.

Освен Георги Велизаров, или вече известен като Жоро Деп, стана ясно, че още един българин - Тодор Димитров, удивително прилича на холивудският актьор, като дори си е партнирал с Деп в "Карибски пирати 3.

*(Л-Д) Георги Велизаров, Тодор Димитров, Джони Деп

За Георги Велизаров знаем, че е студент актьорско майсторство в НБУ и е в класа на Цветана Манева. Пише стихове, подготвя и книга. Още щом стъпил на сцената колегите му забелязали приликата с холивудската суперзвезда. Това толкова се харесало на Жоро, че той започнал и в ежедневието си да имитира актьора. В последствие продуцентската компания "24/7" го наема да изиграе посещение на Деп в Бургас с цел реклама на нов сайт.

Тодор Димитров пък живее от 11 години в Сан Диего, Калифорния и е бил в екипа на "Карибски пирати 3". Два от снимачните месеци си партнирал с Джони Деп, като дори успял да си поговори и да се снима с него. Въпреки приликата с Деп, във филма обаче задачата му била да дублира Орландо Блум.

Джони Деп е известен с изпълненията си на нестандартни, ексцентрични персонажи (Джак Спароу в трилогията Карибски пирати, Раул Дюк в Страх и омраза в Лас Вегас и Сам в Бени и Джун). Филми с негово участие са отбелязали над $2.2 милиарда в боксофис приходите на Съединените Щати и над $4.7 милиарда по света.

Следващата бг-двойница е певицата Виктория, която прилича на холивудската актриса Анджелина Джоли. През месец април Виктория спечели второ място в национален конкурс за двойници.

*певицата Виктория

Журналистката Виктория Петрова, също е спрягана за успешен двойник на любимата на Брад Пит.

*(Л-Д) Виктория Петрова, Анджелина Джоли, певицата Виктория

В момента синеоката изкусителка е репортер и водещ на новините в bTV. Преди време гостува в риалити предаването Dancing stars и танцува танго с Александър Доколевски.

На Анджелина прилича и още една родна звезда - Силвия Драгоева, станала известна от участието си в Биг Брадър 2.

*Силвия Драгоева

В последствие красавицата стана водеща на предаването "Градски момичета" по телевизия GTV, а от скоро води предаване, в което си говори... с виртуално магаре („На инат”, ТВ7).

Анджелина Джоли е американска актриса и бивш модел. Известна е с активната си позиция и благотворителните си акции по ред наболели хуманитарни въпроси. Пратеник е на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН. Носител на Оскар за филма "Луди години", на три Златни глобуса и други призове. Снимките на филма „Мистър и мисис Смит“ я събират с актьора Брад Пит, с когото вече има шест деца, от които три осиновени.

Следва - актрисата Теодора Духовникова, редом до американската й колежка, Мишел Пфайфър.

*(Л-Д)Мишел Пфайфър, Теодора Духовникова (Снимка: Екатерина Титова)

Като бебе Теодора била грозното патенце, но в последствие се превърнала в истински красив лебед. Още от десетгодишна е в детска театрална студия и снима детски филмчета по БНТ. По-късно записва в НАТФИЗ и е приета в класа на проф. Танковска. Завършва театралното си образование с пълно отличие.

Мишел Пфайфър се ражда в Санта Ана, Калифорния в скромно, но многодетно семейство. Затова и още на 14-годишна възраст започва работа. В последствие се увлича по театъра и постъпва в драматичния клас на гимназията във Фаунтън вали, участва в местен конкурс за хубавици и спечелва титлата "Мис Ориндж кънтри". В края на 70-те тя печели общонационално прослушване за таланти, което й осигурява "пеещата" роля на Розовата лейди в "Брилянтин II" (1982). Но бива забелязана от публиката и критиката едва в "Белязаният" ("Scarface") (1983), където е годеница на героя на Ал Пачино.

Няма как да пропуснем и Цецо Елвиса. През 1993 той печели Международния конкурс за двойници на краля на рокендрола в категорията "Най-добър млад двойник на Елвис" в Мемфис, САЩ

*(Л-Д)Цецо Елвиса, Елвис Пресли

Цецо има розов кадилак, модел 1963 година и десетки костюми, с които се превъплъщава в образа на своя идол. През 1997 г. получава благодарствено писмо от Белия дом, подписано лично от Бил Клинтън, в което тогавашният президент на САЩ му благодари за неговия принос към Българо-американските културни отношения.

Елвис или Краля на рокендрола е смятан за една от най-значимите личности в популярната култура на 20 век.
Роден е през 1935 година, започва музикалната си кариера през 1954 година и бързо става известен в цялата страна, популяризирайки афроамериканската музика. С поредица от успешни сингли и телевизионни участия той се превръща във водеща фигура в зараждащия се стил рокендрол. Умира през 1977 година. Номиниран е за 14 награди Грами, като печели 3 от тях, а освен това получава и Грами за цялостен принос. Елвис е най-продаваният солов изпълнител в историята на популярната музика.

Продължаваме с Калин Врачански от сериала "Стъклен дом". Него оприличаваме на актьора Хю Лори известен у нас от сериала "Д-р Хаус"

* (Л-Д)Хю Лори и Калин Врачански

Калин е роден на 9 юни 1981 г. в Червен бряг. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков (2002). От 2008 г. е в трупата на Театър “София”. Владее бойни изкуства, пеене, танци, стрелба, езда, плуване..кара мотор. С участието си в "Стъклен дом" се превърна в секс символ # 1 в България. Преди това го видяхме да играе "смотаняка" в реклама на популярна родна мастика с участието на фолк дивата Андреа. В клипа очилата му буквално се изпотиха при гледката на Андреините дини.

Джеймс Хю Калъм Лори, по-известен като Хю Лори е британски актьор, комик, писател и музикант. У нас е известен от участието си в медицинска драма на Fox Broadcasting "Д-р Хаус". Свири на пиано, китара и ударни. Също като своя бг-двойник е запален мотоциклетист. Първият си мотор получава като подарък от баща си за 16-тия си рожден ден.

Очаквайте продължение...