Слави Трифонов се закани здраво на властта. След поредицата си от предавания, в която призоваваше за референдум и нова избирателна система, шоуменът вече се реши и на директна акция за свалянето на правителството.

Трифонов има намерение да събуди "позаспалите" студенти и заедно с тях да организира мащабен митинг-концерт по подобие на протестите от 90-те години, написа actualno.com.

"Основната част, която трябва да бъде по-активна, по-агресивна, по-ученолюбива, това са студентите. Забелязвам, че те въобще не са такива. Но тук е различно. Тук усещам различен дух. Студентски град е една клоака, всичко е една тоалетна." Така започна лекцията си Слави Трифонов пред студентите на ВТУ на тема "Пролетно почистване", която всъщност прерасна в парламентарен дебат.

"Ясно е, че управляват меркантилни политици, които крадат. Ясно е, че съдебната система не работи, че полицията е комична.", заяви още Трифонов, цитиран от вестник "Янтра ДНЕС".

След тези нажежени гръмки фрази той продължи "лекцията" с упреци към младата аудитория, че се отнасят безразлично, че стоят безучастно към ставащото в "милата" ни родина.

Друга част от "лекцията-дебат" бе тъжната интимна изповед за слепотата му с едното око, споделена във връзка с неговата лична активност, жажда за живот и силна воля, която целеше да амбицира великотърновските студенти.

Пред тях той обеща, че ще направи "манифестация" по повод 24 май пред Народното събрание в София с всички български студенти, с цел сваляне на правителството, която ще завърши с концерт.