Камелия шашна колегите си ментори в „Гласът на България“ по bTV с храните, които консумира между снимките на предаването.

Тя не вкусва и хапка от кетъринга, нито бяла захар, хляб, сол или прясно мляко. Графа, Поли Генова и Иван Лечве се удивили, когато първия път извадила от чантата си смес, наричана от самата нея „зеленьош“ - в нея има пшенична трева, оризов и грахов протеин, пчелен прашец и други съставки.

„Има вкус на водорасли и люцерна. Тази храна ти дава енергия, имаш чувството че си сит. Също така имам машина за вода с висока алкалност – 9,5, и си нося от нея. Сутрин пия след ставане половин литър, а по време на кастингите още литър и половина. Най-добра като структура е изворната вода, но не винаги успявам да си налея от Княжевската“, поясни за „Монитор“ Камелия. Тя гладува веднъж седмично около 32 часа. Вечеря в неделя и закусва чак във вторник.

„Трудно ми беше да се справя с въпросите в ума си по време на това гладуване, но го преодолях“, каза още певицата. Здравословния начин на живот си предписала сама, след четене на много литература по въпроса, и с подкрепата на любимия си Цветин, когото описва като много любопитен човек по темата. Той носи торбите със специалните й храни и черпи и колегите.
Фолк дивата успяла да зарази колегите с идеите си и тези дни Поли споделила, че е спряла въглехидратите, а Графа свалил 2 кг след диета, която сам си избрал.

Често в почивките между снимките на „Гласът...“ Камелия ги черпи с желатинови бонбони с тръстикова захар.

„Не се ограничавам от нищо, а се наслаждавам на храната. Не бях яла синьо сирене от 4-5 месеца и преди няколко дни похапнах. Също така ям веднъж седмично месо или риба“, добавя тя.

Споделя, че между менторите цари пълно разбирателство. „Не си мерим егото, има допълване и то ще се усети“, издава тя. Признава, че с Графа често се шегуват и тя го подкача, че гащите ще му паднат, защото ходи с торбести панталони.