Победителката от „Мюзик Айдъл" Невена Цонева е сигурната финалистка в музикалното състезание „Гласът на България".

Победата й била наредена от продуцента на шоуто Слави Трифонов, научи „Всеки ден".

Именно Дългия настоял Цонева да участва във формата. Той имал двойна цел - хем да вдигне рейтинга на „Гласът" с едно вече известно име, хем да даде наградата на свой човек.

Половинката на барабаниста Венко от „Ку-ку бенд" има вече един триумф в подобно предаване - преди години, когато бе избрана от зрителите на „Мюзик Айдъл". Тогава обаче Невена стана повече популярна не с песните и хитовете, които издаде, а със съдебните дела, които поведе срещу тогавашната си продуцентка Станислава Армутлиева.

Сега Цонева иска да получи втори шанс за позалязлата си певческа кариера. „Това е един вид подарък за нея от Слави, той много харесва Венко и Невена. Цонева отдавна не е търсен изпълнител и сега има шанс отново да се покатери на звездния небосклон", разкриха за вестника източници от Би Ти Ви.

Появата на певицата в предаването разгневило страшно много останалите участници. Те се вдигнали на бунт за това, че конкуренция им прави едно вече разпознаваемо име, а всички останали са аматьори без значителни постижения в музиката.

„Все пак това е шоу, което трябва да даде шанс на хора, които нямат никакви други възможности, които никой не е забелязал досега. Тя вече е получила тази възможност и дори си я е пропиляла. Това си е неин проблем", недоволствали останалите състезатели. Невена бе одобрена и от четиримата ментори на шоуто, но избра да отиде в отбора на Миро.