Финансовата криза промени правилата на играта дори в поп-фолк бранша, чалга изпълнителките не престават да се жалват за липса на участия. Паралелно с това хонорарите на певците са се стопили и дори най-оборотните звезди заработват смешни суми.

Собственици на заведения отменят вече поетите ангажименти за участия или пък просто предлагат по-малки хонорари в сравнение с тези преди икономическата криза. Както е известно, именно живите участия пълнят най-много джобовете на звезди и продуценти. Самият шеф на най-големите в бранша инж. Митко Димитров не крие, че кризата е съсипала компанията му "Пайнер". "Загубите само за първите шест месеца са 30%, признава босът от Димитровград.

Най-големите му звезди Ивана и Преслава също не са подминати от световен финансов колапс. Младата Преси се оплака също от упадъка в кариерата си. Поканите към нея за участия по заведения секнали изведнъж. Според запознати ангажиментите на Преслава в последно време са да пее по клубове 6-7 пъти седмично. За сравнение, миналата година се изявяваше по 25 пъти в месеца, като често обикаляше по две заведения за една вечер. Причината за спада й е, че хонорарът й е сред най-високите в бранша и вече никой собственик на клуб не е готов да плати минималната сума е 5000 лева, за да чуят няколко нейни песни на живо.

Ивана среща същия проблем. Голямата звезда иска 10 000 лева, за да  направи як купон. Все по-малко са босовете, които могат да си позволят подобна сума. Мнозинството чорбаджии се пазарят за по-ниски хонорари и съответно по-малко песни, които да им изпълни Ивана. Все повече звезди от ранга на Преслава и Глория се принуждават да приемат и ниски оферти, само и само да имат къде да пеят. В противен случай изведнъж ще се окаже, че няма да могат да подържат бляскавия си имидж и начин на живот.