Актьорът видимо се почувствал засегнат, но причината която изтъква е спрягането на името му по повод отстраняването му. "Пиша това писмо, защото може би очаквате нещо да кажа. То е най-вече за феновете на Сървайвър. Всъщност - сигурен съм, че очаквате, защото през последните няколко дни ежедневието ми е подчинено на новината, че няма да бъда водещ. Името ми е споменавано хиляди пъти дневно, а аз получих стотици лични съобщение с въпроса защо не съм водещ. Това ми показа, че съм се превърнал в нещо важно за това риалити и че съм си свършил работата по възможно най-добрия начин. И получих голяма доза любов от вас, феновете", започва дългото си писмо театралът.

Ваня Джаферович е победител в петия сезон на "Сървайвър", а сега и водещ на предстоящия.

"Но всичко си има своя край. Наистина не знам какви са мотивите на телевизията за това тяхно решение, но съм сигурен, че са достатъчно основателни. С телевизията нямам договор, който да ми осигурява да бъда вечен водещ на Сървайвър. Около мен в момента се случват наистина хубави неща, такива, които са може би адекватни за периода на живота ми, в който съм", предполага той.

"Сървайвър" за Владо обаче си остава една от много големите случки в неговия живот, една от големите му сбъднати мечти. "Всичко, което съм преживял около това риалити шоу, са големите спомени и тях никой не може да ги вземе. Сървайвър е оригиналът на всички подобни предавания и той ще си остане най-истинското и качествено риалити", казва дружката на Юлиан Вергов. Той все пак пожелава успех на новото лице на предаването, което обещава да следи как се справя с амплоато. "Всеки път, когато мога ще го гледам, този път като зрител и се надявам да се получи интересно състезание, в което да видим стойностни личности. А колкото до Ваня Джаферович, силно го прегръщам и му пожелавам Bon Voyage в това приключение", заключава Карамазов.