Варненката Петя Панева спечели „Гласът на България“ очаквано и така Галена отне короната на Иван Лечев като най-добър ментор. Китаристът досега три път печели риалити предаването със своите ученици, но днес Галена нямаше конкуренция, защото на финала останаха двама от нейните участници. Втори остана Георги Костадинов, пише Woman.bg Провалът на Лечев бе предопределен още в началото на шоуто, защото първи си тръгнаха двама от хората му-Иван, който остана шести и Рая, заела петото място. Четвърта остана Лидия, която отсрамваше Дара, а с бронзов медал се окичи Борис.

Любо Киров пък изненадващо остана без представител на финала, въпреки силното представяне на отбора му. 21-годишното момиче се очерта като абсолютния фаворит на зрителите тази година още преди дни, а именно те имат решаващата дума в определянето по победителя. Младата Петя от Варна е първата народна певица, достигнала финалните концерти в „Гласът на България”. Шоуто по правило залага основно на поп и рокмузика. От време на време в него успяват да пробият и изпълнители, които са силни в операта, мюзикъла, дори в попфолка, но те обикновено отпадат още преди концертите на живо.

Фолк звездата Роксана е единствената представителка на този тип участници, която стига до финала, а след това успява да изгради добра кариера в любимия си попфолк жанр. Тя изгрява с гласа си в първия сезон на шоуто у нас като част от отбора на Ивана. Но дори Роксана се разминава в победата – във финалното класиране тя заема третото място. Много изненади, емоции, визуални ефекти, хореография и едни от най-великите български и световни хитове превърнаха последния епизод на шоуто в грандиозно музикално събитие.

В него звучаха емблематични песни на Васил Найденов, Георги Христов, Паша Христова, Графа, Лени Кравиц, Елтън Джон, Джордж Майкъл, Оливия Родриго, Марая Кери и едни от най-хубавите български фолклорни песни. Финалът протече в три вълнуващи етапа на живо, а още в първия, шестимата участници пяха в дует с голяма българска звезда. В дуетите се включиха Мария Илиева, Виктория Георгиева, Деси Добрева, Графа, Миро и Атанас Пенев от Б.Т.Р