Въпреки, че новината се знаеше от няколко месеца, от Millenium Films официално потвърдиха, че към актьорския състав на "The Expendables 2" се присъединяват големите звезди Арнолд Шварценегер и Брус Уилис, като последният ще се превъплъти в една от отрицателните роли.

Продължението на хита от миналата година ще стартира снимачна реализация в София в края на септември, като от "Ню Бояна" разкриха, че в битката за избор на локация, столицата ни е надделяла в конкуренцията на Будапеща и Прага, въпреки че не сме били първоначален избор на продуцентите, пише avtora.com.

Причината е, че в Чехия и Унгария са въведени значителни финансови облекчения при направата на филми, но дори и с тях, се оказало, че реализацията в България ще излезе значително по-евтино. След сцените у нас, екипът на The Expendables 2 ще се пренесе още и в Калифорния, както и в Китай, където също са предвидени снимки.

*Арнолд Шварценегер, Брус Уилис и Силвестър Сталоун (Снимка: Getty Images/ Guliver)

Добрата новина за родните киномани, е че продуцентите ще разчитат отново на повечето звезди от първата част, като в ролите ще видим и не по-малко легендарни имена от Шварценегер и Брус Уилис като Мики Рурк, Долф Лундгрен, Джейсън Стейтъм, Жан-Клод Ван Дам, Чък Норис, Питър Уелър, самия Силвестър Сталоун и др.

*The Expendables

По непотвърдена информация, продукцията ще разполага с внушителния бюджет от 45 млн. долара, а сред изпълнителните продуценти ще е и самият Слай.

*The Expendables

Все още няма информация къде ще бъдат настанени режисьорът Саймън Уест и имената от каста, но пък за сметка на това е ясно, че по време на снимките те ще разполагат със свръхлуксозни каравани, в които да отдъхват, с екстри като на петзвезден хотел - сателитна телевизия, позлатени вани, масажни столове и т.н.

*The Expendables

Официално, "The Expendables 2" ще тръгне по световните екрани от 17 август 2012 година, но на първо време вниманието ни ще е насочено най-вече към появата в София на любимите ни звезди от света на киното.

*The Expendables

Вижте фотогалерия:

The Expendables - снимки от снимачната площадка, постери

Вижте видео:

"The Expendables", трейлър

Снимка(водеща): Getty Images/ Guliver