Алекс Кръстева ще е новата водеща на "Тази събота" и "Тази неделя" на мястото на Мариана Векилска, която преди дни обяви, че напуска и отива да работи в европейска институция. От утре репортерът застава до Жени Марчева и Диана Любенова като водеща. В минутите с Александра Кръстева всеки уикенд на фокус ще бъдат актуалните социални и здравни теми, които са част от всекидневието на българина.

„Практика в bTV е водещите да бъдат журналисти с изявени репортерски качества и доказан опит. Като част от школата на bTV Александра Кръстева е именно такъв професионалист. Вярвам, че зрителите на предаването ще следят с интерес темите и гостите, с които тя ще ги среща”, коментира Венелин Петков, директор "Новини, актуални предавания и спорт" в bTV Media Group.

Кръстева е приятелка с Антон Хекимян. Тази сутрин той я представи пред зрителите и двамата си спомниха общи преживявания - правили баница у Антон за именния му ден и заедно отразявали розобера.

Родената в Стара Загора Александра, откъдето е и Хекимян, се гордее най-вече с това, че името й стои под репортажите в трите поредни кампании на bTV и UNICEF – „Бъдеще без насилие за всяко дете”, „Заедно от детската градина” и „Заедно за всяко дете”, пише ПИК . „Изключително отговорно е да разказваш история на дете, претърпяло насилие или на дете със специфични потребности. Работата по кампаниите ме разтърси и научи на много”, споделя за тях Александра.