Истинска коледна приказка чрез песни и думи разказа харизматичната актриса и певица Деси Тенекеджиева заедно с многото си верни приятели - близо 60 музиканти и певци на премиерата на коледния концерт „Деси Тенекеджиева и приятели” във Варна.

Магично красива зимна сцена - дантелено-светещи елхи, голям прозорец, през който наднича луна, звездно небе и сняг.

Прекрасната мултимедия пробива през решетките на прозореца и ни отвежда в различни светове, а снегът вали, вали... Mузикален спектакъл, а не просто концерт, в който силната енергия на звездата успя да омагьоса многобройната публика, изпълнила до краен предел красивата обновена сцена на Варненския драматичен театър.

Естетика, усет и изящество лъхаха от целия спектакъл, сценограф на който е варненката Огняна Серафимова, а продуцент и режисьор - Деси Тенекеджиева.

Всяка музикална картина бе със собствен светлинен и емоционален заряд, а публиката бе посрещната още на входа на театъра с чаша вино от винарска изба Етно, под звуците на Представителния духов оркестът при Военноморските сили с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов.

За начало, Деси  представи част от песните от албума си "Crazy Butterfly”, под съпровода на велоколепните музиканти от бенда - Страцимир Павлов, Валери Ценков - ударни, Нейко Бодуров - тромпет и контрабасиста Борис Казаков. Щрайхът на филхармонията се включи елегантно и допринесе много за цялата музикална феерия, а варненският музикален идол Реджи замени Миро в сърцето на актрисата и влезе звездно в поп хита „Когато всичко свърши...”

След ефектната червена рокля на Bridal Fashion, Деси изгря с впечатляваща коледна визия и точно тогава започна истинската Коледна приказка. Сцената се изпълни със светлина и енергия  от  момичетата и момчетата от атрактивния Gospel Chorale на Страцимир Павлов от НУИ ”Проф. Добри Христов”.  Те взривиха залата с таланта си и станаха едни от главните герои  на спектакъла.

Несподелена детска любов на певицата се оказа солистът на варненската опера Евгений Станимиров. „Момчето от втория чин в моя живот” - така го представи Деси, след което двамата изпяха една от най-красивите коледни песни White Christmas и музикалното откровение на Джон Ленън - Imagine. Оперната фeя на Варна, красивата Даниела Димова блесна с ангелското си изпълнение на Ave Maria и Аmazing Grace, заобиколена от прекрасни ангелчета и балеринки.

Един от най-емоционалните моменти беше лиричното откровението на Деси „Сън за оркестъра”, в който актрисата сподели мечтата си и представи по изключително оригинален начин всички музиканти на Симфоничния оркестър, докато те влизаха на сцената като светулки.

”Не бих го заменила дори с Херберт фон Караян , защото това си е моят диригент, диригентът от сънищата ми, моят Маестро фон Страцимир Павлов” -  така Деси се обясни в любов, този път към музикалния продуцент на проекта, който беше написал великолепни нови аранжименти за всички коледни песни в концерта, сред които класиките Silent Night  и Jingle bells. 

Развълнувани, всички зрители станаха на крака и дълго аплодираха Деси Тенекеджиева и страхотните и приятели, които изпълниха няколко биса и потопиха публиката в магично коледно настроение.

Kоледният  концерт  се осъществи с подкрепата на Община Варна, във връзка с кандидатурата и за европейска столица на културата през 2019 г. и ще се излъчи в празничната програма на БНТ. Кметът на Варна Кирил Йорданов изпрати огромна  кошница с цветя на Деси Тенекеджиева по случай премиерата.

Поради големият интерес варненският спектакъл ще се повтори на 15- ти януари под  заглавието ”Бяла приказка”.