Актьорът Димитър Маринов, който развя българския трибагреник от сцената на Оскарите, ще участва в сериал съвместно с Мелиса Рауч, която любителите на комедийните сериали познават най-добре като Бернадет от „Теория за Големия взрив“. Родната звезда от „Зелената книга“ ще направи десант на малкия екран в пилотния епизод на „Нощен съд“.

Продукцията е римейк на добилия култов статут ситком в САЩ, който носи същото име и е бил излъчван в периода между 1984 и 1992 г.

Сюжетът на комедийния проект се фокусира върху героинята на Рауч, която освен това е и изпълнителен продуцент на сериала заедно със съпруга си. Екранната съпруга на Хауърд от „Теория за Големия взрив“ ще изиграе съдия Аби Стоун, дъщерята на съдия Хари Стоун, около когото гравитираше сценарият на оригиналната продукция, пише "Монитор".


Мелиса Рауч и Саймън Хелбърг като Бернадет и Хауърд в "Теория за Големия взрив"

В предстоящия проект именно тя ще се опитва да менажира служителите в нощния съд. Триумфално завръщане на екрана ще направи Джон Ларокет, който отново ще затегне вратовръзката на прокурора Дан Фийлдинг.

Подробности около ролята на Димитър Маринов все още не са известни. Ясно е, че героят му ще носи името Николай, както и че ще се появи още в пилотния епизод, който бе заснет по-рано. Дали българинът ще се завърне в ситкома за още серии предстои да се разбере. Повече епизоди все пак ще бъдат заснети, след като телевизионният канал NBC даде зелена светлина и поръча да бъде направен цял сезон от „Нощен съд“. Конкретна дата за премиера все още не е закована. Въпреки това телевизията е дала заявка, че ситкомът ще се излъчва в телевизионния сезон между 2022-23 г. Сценарият е дело на Дан Рубин, който също е изпълнителен продуцент на проекта. Според информация на Deadline, идеята за новите епизоди на „Нощен съд“ е на Мелиса Рауч, която е израснала като почитател на оригиналния ситком и вярвала, че има още живот в него.