Посрещнахме новата 2022 г. с близки до пролетта температури, но в същото време сме наясно, че зимата е точно зад ъгъла. Все пак януари тепърва набира скорост, а от февруари можем всичко да очакваме. Затова отправяме поглед към най-актуалните тенденции при дамските зимни палта, без да отричаме, че някои модели са модерни просто защото ги обичаме толкова много.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GESTUZ (@gestuz)


Доброто дамско зимно палто е това, което ни осигурява красива и стилна визия в комбинация с комфорт и топлина. Също така то трябва да е пример за баланса между модерно и устойчиво – от една страна, да е достатъчно тренди, а от друга, да можем да го носим повече от един сезон. И не на последно място, когато разглеждаме дамски зимни палта и избираме своя модел, е добре да помислим за гардероба си и как то ще се съчетае с повечето дрехи в него.

Какви да са цветовете, десените и принтовете?

Ако се колебаете на какъв цвят да заложите, ние ще ви помогнем с цяла палитра от разнообразни предложения за дамски зимни палта. Забравете за ограниченията и стереотипите и се вдъхновете от Pantone и цвета на 2022 г. – Very Peri. Завладяващият лилав нюанс въплъщава идеята за свободата на творчеството и въображението. Черно, сиво, камел, бяло и каки са също вечни и поради тази причина присъстват сред тенденциите и тази зима.

Говорейки за десени, на първо място следва да споменем карето. Независимо дали сме в планината, в офиса или из улиците на града, има причина карето да е актуално при дамските зимни палта сезон след сезон. Уютът му напомня чаша горещо какао и дебело одеяло. Стилизирано с бизнес облекло и елегантна визия или в комбинация с по-неформален аутфит – дънки и суитшърт, вечното вълнено или филцово карирано палто ще ви осигури топлина в студените месеци.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GANNI (@ganni)


Относно принтовете, един стар познайник е отново тук. Леопардът очевидно не желае да напусне модната сцена и за поредна година категорично резервира място в световните колекции и в гардероба ни. Леопардовият принт е може би най-изявеният сред анималистичните. Ако смятате обаче, че е прекалено да облечете такова палто, ние ще ви кажем, че в комбинация с изцяло черна визия то би изглеждало достатъчно стилно, влизайки в ролята си на ефектен акцент.

Какви да са кройките и дължините?

Кройките и дължините също трудно влизат в рамки. Тук е женственият издължен силует с колан и подчертана талия или двуредно закопчаване и елегантни ревери, непреходният тренч, но и връхната дреха в овърсайз вариант. Да, овърсайз също може да е шик, като не е нужно да ви убеждаваме, просто надникнете сред най-актуалните дамски зимни палта.

Препоръчваме ви да заложите на овърсайз кройка в миди дължина. И може би ще ви изненадаме, но няма как да подминем факта, че късото вталено палто прави своето завръщане. То стои еднакво добре със сини дънки, върху женствена рокля и с кожен панталон и копринена риза.



Какви да са материите?

В световните колекции можем да открием всичко, което ще ни стопли през зимата и ще ни накара да се чувстваме уверени, модерни и стилни. Сред дамските зимни палта са задължителните вълнени модели, пухкавите Teddy bear и тези от изкуствена кожа с косъм. Ватираните опции, които преди ни приличаха на спален чувал, но сега обожаваме, са също изключително актуални тази година – а и ги ценим особено много, защото с тях думата „студ“ веднага изчезва от речника ни. Не бързайте да си представяте безформени или твърде обемни палта, има ватирани модели с достатъчно елегантна визия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by D E M U R E (@demure.jo)

Както сами ще се убедите, разнообразие, вечни фаворити и свобода на избор бележат тенденциите при връхните дрехи за сезон 2021-2022 г., а това може да задоволи всеки вкус и изискване. Разгледайте най-актуалните предложения на дамски зимни палта и изберете своя модел, който ще ви остане верен поне няколко години.

Източник: Eva.bg