Световноизвестната певица Дуа Липа носи дрехи на българския дизайнер. Хитовата изпълнителка с косоварски произход се сдобива с няколко тоалета на Кико Костадинов. Певицата брои крупна сума за тях. Проверка показа, че един панталон от новата колекция на българския дизайнер струва близо 720 долара. А Дуа Липа има няколко такива в гардероба си.

26-годишната певица посрещна новата 2022-ра с дрехите на родния дизайнер. Малко след настъпването на първия ден от годината Дуа бе на плажа, облечена с яркооранжевия панталон, дело на Костадинов. Родният дизайнер изработва дрехи най-вече за свободното време. Облеклата му са широки, но въпреки това стилни и най-вече удобни за носене, пише България Днес.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Кико e роден в България, но емигрира в Лондон на 16-годишна възраст. баща му е бил строителен работник, а майка му детегледачка и чистачка. Преди да замине за Албиона, Костадинов никога не се е занимавал с мода в България. Той получава диплома по информационни технологии, но впоследствие решава да се отдаде на моделиерството. „Не знаех с какво да се захвана, допреди да завърша гимназия, когато трябваше да кандидатствам в университет. Не исках да уча нещо скучно и се замислих - обичам да пазарувам, обичам дa се обличам, да съставям визия, може би трябва да се съсредоточа върху това“, споделя в едно от малкото си интервюта Костадинов.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @kikokostadinov

Кико е сред най-популярните дизайнери в Англия. Преди близо пет години е поканен да покаже своите творения на модната седмица в Лондон. Успехът му в английската столица е оценен дори и от VOGUE. По-късно попада в престижната класация на Forbes „Европа 30 под 30“ за обещаващи млади артисти в категория „Изкуство“.