Емануела е на мнение, че успехът на един изпълнител зависи от потенциала, който има и от подкрепата на продуцента му.

За себе си признава, че никога не си е плащала, за да бъде певица, каквато практика не крие, че има при други, които искат да бъдат фолк изпълнители на всяка цена.

"Мога да кажа за Ара Мюзик, че когато Виктор /б.а. Виктор Касъмов/ види потенциал у някого, му помага. Естествено нито един продуцент не би вкарал пари в нещо, което няма да му ги върне. Ти би ли дала пари на някого ей така, безвъзвратно? Когато има такива изпълнители, на които той просто не залага, им казва: "Ако искате да сте изпълнители, си плащайте". Нормално е! И аз да съм продуцент, и аз бих го направила по същия начин. Но изпълнителите, в които той вижда някакъв успех и някакъв талант и по някакъв начин реализация - вижда, че този изпълнител работи, иска да постигне неща, мисли за кариерата си, за това какво биха постигнали заедно двамата, Виктор никога не е отказвал помощ" - разказва Емануела в "Открит микрофон" на Signal.bg.

Изпълнителката не отрича, че все пак и тя понякога дава своя принос, но това е само, ако желае да подпомогне с нещо, направата на по-скъп клип. "Мога да кажа, че аз лично никога не съм си плащала песни, клипове... Да, може да съм помагала, когато съм имала възможност, за по-хубави клипове, но никога не са ме карали да си плащам нещо. Моите уважения, но момичетата, които си плащат, трябва да знаят за какво става въпрос и наистина изпълнителите, които имат някакъв потенциал, смятам, че моят продуцент не би ги оставил така" - казва хитовата певица, пишат от  signal.bg.