Италианският композитор и диригент Енио Мориконе по всяка вероятност ще направи своя първи концерт в България тази есен.

Новината дойде като гръм от ясно небе, още повече че долетя от чужбина. Източникът на информацията обаче е достатъчно надежден.

Според официалното му концертно разписание, публикувано в сайта All About Jazz, Енио Мориконе ще пристигне в София на 17 септември за голям концерт. Засега липсват повече подробности за визитата му, както и официално потвърждение на новината от роден организатор, съобщи mp3.bg.

Никой не благоволява да обяви официално пристигането на звездата или поне да каже, че води преговори за гостуването. „Пълна балканска мистерия с нежно италианско звучене. Нищо, най-важното е да дойде наистина, смеят се фенове на легендарния музикант, с чиито песни много българи за израснали. Според концертното му разписание на 11 септември ще направи спектакъл във Верона, а по-рано – на 27 август, ще бъде в Унгария. Неотдавна той гостува в Македония.

Енио Мориконе е един от най-известните композитори на филмова музика в света, ако не най-известният. В кариерата си има записани над 400 саундтрака в продължение на 45 години. В последните десетилетия е работил практически с всички големи филмови режисьори.
.