Холограма на великата Стоянка Мутафова ще се появи на сцената на Сатиричния театър за отбелязването на нейната 100-годишнина на 2 февруари 2022 г., научи „Монитор“ от дъщерята на актрисата, Мария Грубешлиева-Муки.

Идеята на директора Калин Сърменов е редом с нея да излезе цялата трупа и най-вече с нея да играят и да си „подават реплики“ младите актьори, които не са имали щастието да се докоснат до огромния комедиен талант на Стояна. От управата на театъра вече са намерили фирма, която да осъществи проекта. За "Монитор" Сърменов каза, че, макар и високотехнологичен, той няма да струва прекалено скъпо, защото с фирмата са се договорили за отстъпки и Сатирата ще осигури сямо някои консумативи. До 25 ноември продължава приемането на документите на кандидатите за конкурса за директорския пост в Сатирата и той също ще се включи в състезанието за нов 5-годишен мандат.

До датата на честването предстои и улица „Люботрън“ в столичния кв. „Лозенец“, където голямата актриса живя, да бъде преименувана на Стоянка Мутафова. Мениджърът на звездата Евгени Боянов и дъщеря й смятат, че никой няма да се чувства пренебрегнат, тъй като на името на Георги Калоянчев, който приживе бе обитател на апартамент в същия вход, вече има кръстена улица в родния му град Бургас.

Вече е приключил и конкурсът за проект за възпоменателна монета с номинал 2 лева, посветена на комедийната прима. За 100-годишнината ще бъде издадена и пощенска марка с образа на Стояна.