Новият филм на Клинт Истууд "Hereafter" беше спрян от прожекции в японските кина след опустошителното земетресение и цунами миналата седмица в Япония.

Последният филм на Истууд, в който са включени сцени от цунамито от 2004 г. в Индийския океан, ще бъде спрян от прожекции в японските кина след трагичните събития миналата седмица, предаде Би Би Си Нюз.

Според официални данни броят на жертвите на земетресението в Япония в момента е 2 400 души, но според различни оценки те достигат близо 10 000.

Последният филм на Истууд съдържа репортажи от ужасяващото бедствие през 2004 г. Тогава повече от 230 000 души загинаха след подобно бедствие в Индийския океан. Представителят на Warner Bros. Сатору Отани заяви, че ужасяващите сцени с цунами във филма не са подходящи за показване в Япония.

Лентата беше представена в около 180 кина в страната от края на февруари и според първоначалните планове трябваше да продължи да се прожектира до края на този март.

Филмът на Истууд е драматичен трилър, който проследява историята на американски работник, френски журналист и ученик от Лондон, които биват застигнати от смъртта по различен начин. Във филма участват Мат Деймън, Сесил Дьо Франс и Брус Далас Хауърд, пишат от БГНЕС.