Най-добрите ни тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров постигнаха изключително престижна победа на турнира за смесени отбори "Хопман Къп" в Пърт, Австралия.

Българският тандем навакса изоставане от един сет и в крайна сметка победи датската двойка Каролин Вожняцки и Фредерик Нилсен с 3:6, 6:4, 10:1.

Така Цвети и Григор надделяха над Дания с общ резултат от 2:1 победи, след като по-рано днес пловдивчанката загуби на сингъл срещу световната номер 1, а 76-ият в света Димитров се справи с Нилсен в два сета.

Цвети и Григор записват първата крайна победа за България в турнира.

Мачът на двойки не започна добре за българите. Те допуснаха пробив още в първия гейм, след което в шестия пропиляха брейкпойнт. С още един пробив за 6:3 Вожняцки и Нилсен поведоха в сетовете.

Във втората част обаче българският тим стартира ударно с пробив. В третия гейм отново имахме шанс да вземем подаването на съперниковия отбор, но датчаните се измъкнаха. Все пак единият пробив се оказа достатъчен, за да може двубоят да се реши в дълъг тайбрек.

В него Цвети и Гришо бяха безкомпромисни. Те поведоха с 6:0 и до края дадоха само точка на съперниците. Така след час и 15 минути българската двойка донесе историческата първа победа на България в турнира за смесени отбори. В следващия двубой нашите представители ще се изправят срещу тима на САЩ в състав Бетани Матек-Сандс и Марди Фиш.