Най-новата компилация на музикалния пазар е “Пайнер хит сезони – пролет 2016”. Това е първата музикална колекция с песни, създадени през новата година. И ако приемем за вярно, че музикалната година си личи от първата компилация, то 2016 се нарежда сред най-обещаващите до момента. Два принципа са основа за създаването на музикалните компилации на компанията - традиция и новаторство.

В традиция се превърна фактът, че в “Пайнер” хитовете се зарояват още от началото на годината. Друга традиция е, че в пролетната компилация се борят за място водещите имена. В тази са включени хитовете на Ави Бенеди, Галена, Галин, Деси Слава, Джена, Джордан, Емануела, Емилия, Константин, Мария, Милко Калайджиев, Преслава, Райна, Роксана, Татяна, Фики, Юнона.



“Пайнер хит сезони – пролет 2016” съдържа цели 16 песни, които със сигурност ще донесат много пролетно настроение на почитателите на модерния фолк.

Двама от изпълнителите - Мария и Галин, участват с по две песни в компилацията. Всички заглавия в пролетната колекция имат видеоклипове, като премиерите на повечето бяха през февруари и март. Любопитно е, че трима от изпълнителите сами са композирали песните, които изпълняват: Джена “Всичко знаеш”, Галин - “Ще остана” и “Нека да е тайно” и Ави Бенеди - “Истинска жена” и “Ти не си виновна”.

Текстовете на три песни са написани от самите певици: Роксана “За тебе, бебе”, Джена “Всичко знаеш” и Татяна “Рога за спомен”. “Пайнер хит сезони - пролет 2016” излиза на диск и аудиокасета. Колекцията е букет от свежи парчета и гарантирано ще ви държи в настроение чак до новата порция хитове през лятото.

Източник и сн.: Planeta.tv