С наближаването на финала на Big Brother Family между семействата в Къщата се заплитат все повече интриги. Поморийският гларус Христо, който още в началото на шоуто изпъкна като стратег, започна да прилага плана си „разделяй и владей“. 

Първо той подкокороса Чипеви да водят на отчет всяка стотинка, която дават за останалите Съквартиранти.

С това Ицо успя да създаде у Брадърите впечатление, че Сашка и Павлин са стиснати и пресметливи, без да бъде заподозрян в интригантство. 

След като дискредитираха етрополското семейство в очите на Съквартирантите, Христо и половинката му Корнелия умишлено повдигнаха вълна от недоволство срещу другата двойка от лагера на „старите“ - Кузмови. Два месеца и половина след като заживяха заедно, Трифонови „се сетиха“, че космите на кучетата на пловдивското семейство им пречат ужасно много и решиха да използват това срещу бившите си приятели.

„Какво е това, да нямаш грам усещане и постоянно да твърдиш, че никой не се оплаква от тия кучета“, мърмореше Христо пред Павлин и Добрин, а те усърдно кимаха с глави. Тримата негодуваха от факта, че Рая и Шанел създават нехигиенични условия за живот в Къщата, а Ели и Веселин не се интересуват ни най-малко от това.