Любимият на всички българи сериал „Столичани в повече” се завръща в ефира на bTV на 2 март с нов 12-и сезон и ще забавлява зрителите всеки петък от 21 ч. В новите 13 епизода зрителите ще проследят развитието на историите, взаимоотношенията и трансформациите на героите на най-обичаните комедийни актьори Любо Нейков, Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов, Ненчо Илчев, Руслан Мъйнов, Петьо Петков, Стоянка Мутафова, Силвия Лулчева, Албена Павлова, Васил Драганов, Петьо Петков, Иван Юруков и др. Силно завръщане в сериала прави и Ева Тепавичарова в ролята на Йовка, а пътищата на героинята й отново ще се засекат с персонажа на Руслан Мъйнов – Спас Лютов.


В новия 12 сезон огромната амбиция и житейска позиция на семействата Лютови и Чеканови отново ще ги постави в редица комични ситуациии. Като неуморими търсачи на своето щастие, двете семейства ще намерят смисъла, който ще ги накара да продължат да се борят и вярват. Зрителите ще се смеят и плачат на стремежите и селския опортюнизъм на любимите си герои, ще станат свидели на четири сватби и едно погребение и ще тръпнат заедно с тях в надпреварата им за голямо имане. Но точно, когато зрителят е повярвал, че героите са помъдрели, те отново ще се впуснат в състезание за кметския пост.

Така Рангел и Гълъбина Чеканови, Йордан и Славка Лютови и неизменните Пацо и Гришата, отново ще се окажат в изходна позиция. Кръговратът на живота ги връща там, откъдето са тръгнали – с. Извор, а животът продължава такъв, какъвто е.