Две семейства ще се борят за оставане в шоуто Big Brother Family – Качанови и Господинови. Зрителите спасиха останалите номинирани семейства – Кузмови, Генчеви и Стефанови, но противно на обявената по-рано информация те не бяха уведомени за това.

Малко преди да бъдат обявени резултатите всяка от номинираните двойки получи приятна изненада – Големия брат вкара в Изповедалнята по един техен близък, който да ги подкрепи.

Изключение беше направено само за семейство Качанови – при тях дойдоха двама души, а водещият Ники Кънчев обясни, че продуцентите не са успели да намерят един единствен човек, еднакво близкък и с Давид, и с Елеонора.

Сестрата на Антоний Генчев - Божидара Бакалова, успя да разплаче него и жена му Цанка. Тя окуражи снаха си с думите, че тя има най-чистото и смирено сърце на света и че дълбоко в нея дреме борец, който трябва да бъде събуден. „Ти си най-добрият човек, когото познавам. Гордея се с теб”, заяви Божидара и прегърна брат си Антоний, като не пропусна индиректно да назове най-големия им враг в Къщата – Христо Трифонов.