Кали се разделя с попфолка след повече от 20 години успешна кариера в жанра. Тя е едно от емблематичните му имена, а в последната половин година се отказа от всякакви изяви и доходоносни ангажименти и заедно с група изявени музиканти създаде “Калиграф“.

„Създаваме нещо уникално, защото не имитираме и не подражаваме на никого. Внасяме стилово разнообразие, което носи отпечатъка от дългогодишния опит на всеки един от нас. Да намеря съмишленици беше най-трудната част! От там на сетне всичко тръгна по вода Вярват в мен, защото са водени от същата страст, която води и мен – музиката, която извира от душата! Знам, че публиката ще усети енергията, която влагаме в това, която правим“, категорична е певицата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KALI (@kaly_music)

На феновете си тя иска да каже следното: „Не се разграничавам от досегашната си кариера. Просто продължавам в друга посока! Надявам се, че ще ме последвате и ще бъдем заедно в това ново музикално начинание и ще сте мой коректив! Аз се вслушвам във феновете си. В края на краищата правя музика, за да я споделя с всички, които искат да я чуят!“

1 април е датата, на която публиката за първи път ще се срещне с Новата Кали. Мястото е клубът, известен с най-добрия звук в София – Мюзик Джам. Освен различно. „Кой се осмелява в днешно време да събере на сцената 12 музиканти и певци ? Кой би инвестирал в нещо абсолютно непознато и неочаквано? Кой би си тръгнал от гилдия с толкова ангажименти и би поел този риск единствено в името на музиката? Ние!“ – обявява певицата и кани феновете на музиката на едно специално събитие.