Повече от век историята на Сирано вълнува света. Поднесена в брилянтен стих, който в превода на Веселин Ханчев и сценичната версия на режисьора Стоян Радев запазва както свежестта на хумора, така и красотата на авторското слово, пиесата на Едмон Ростан оживява на сцената на Театър „Българска армия” в неговия юбилеен 70-ти сезон.

В музикалната среда на композитора Славчо Николов и атмосферата на художника Никола Тороманов, на сцената ще видим актьорите: Луизабел Николова, Ясен Атанасов, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Асен Кобиларов и Ели Колева, както и студенти от театрален колеж „Любен Гройс”.

В яркия образ на Сирано – безпардонния присмехулник с убийствено саркастични попадения за тези, които си ги заслужават, но и с красива поетична душа, скрита зад маската на самоиронията, публиката ще види Камен Донев – актьор, когото тя много добре познава и обича. Премиерните спектакли на „Сирано дьо Бержерак“ в театър „Българска армия“ са на 13, 14 и 15 април, от 19:00 ч. при спазване на всички противоепидемични мерки.