В новия филм на Дейвид Кроненбърг "A Dangerous Method", разказващ за Карл Юнг, Зигмунд Фройд и появата на психоанализата, актрисата Кийра Найтли играе бившата истерична пациентка на Юнг и негова любовница Сабина Шпилрейн.

Лентата излиза на големия екран в сряда. В интервю за Ройтерс обаче Кийра призна, че първоначално не приела да изиграе Шпилрейн. Причината била, че сцените с пляскане по дупето с колегата й Майкъл Фасбендър били твърде голям залък за устата й.

Въпреки това британката изтъкна, че предложението да играе подобна роля, както и да застане редом до Кроненбърг, Фасбендър и Виго Мортенсен (в образа на Фройд), е било твърде вълнуващо, за да се отхвърли. Тя освен това получила обещание, че секс сцените ще бъдат обективни и няма да изглеждат "секси".

*Кийра

"Този тип сцени винаги са трудни. Имаше две, които обмислях дали да заснема. Не бях сигурна, че искам в епохата на Интернет подобно нещо да бъде в Мрежата. Смятах, че сцените са от невероятно значение за проекта. Не се опитвах да преговарям да ги махнат от филма, защото мислех, че са му необходими. Не вярвах, че мога да го направя", разкри Найтли.

*Кийра и Дейвид

"Обадих се на Дейвид и му казах: "Обичам те. Обичам работата ти, но не мисля, че искам да го направя". А той ми отвърна: "Ще бъде истинска трагедия, ако откажеш ролята заради това. Ще махнем сцените, ако е необходимо. Но те уверявам, че няма да изглеждат секси, а ще бъдат обективни", сподели още тя, пише БГНЕС.