Нов поглед към продукцията ''Забвение'' от режисьора на „TRON: Заветът“ показва внушителен постапокалиптичен свят, в който цари абсолютно технологично господство.

Том Круз и Морган Фрийман се изправят срещу могъща раса, решена да заличи Земята от лицето на Вселената. В тази битка няма победители, въпросът е какво следва: край на света или начало на една нова вселена?

Действието в ''Забвение'' се развива в необозримото бъдеще, когато Земята е далеч от състоянието, в което я познаваме, и е на път да бъде напълно разрушена. В този фантастичен свят един човек, лишен от минало, ще жертва настоящето си в името на спомена за безвъзвратно изгубения си живот. Неравната битка ще изправи шепа оцелели хора в сражение срещу могъща раса, оборудвана с космически кораби и роботи убийци, лишени от човешката милост.

Лишен от дом и памет, Джак Харпър (Том Круз) е част от екипа на „чистачите”, които се занимават с поддръжка на самолетите, събиращи последните останки от човешко присъствие на планетата. До деня, в който се натъква на доказателство, способно да промени изцяло съдбата на човечеството. Срещата му с красивата Джулия (Олга Куриленко) задейства поредица от събития, които го принуждават да постави под въпрос всичко, което знае и да поеме в ръцете си съдбата на планетата. Актьорският състав на ''Забвение'' включва още отличената с „Оскар” Мелиса Лео („Боецът”), Николай Костер-Валдау (ТВ сериала „Игри на тронове”) и Зоуи Бел („Убий Бил”).

Джоузеф Козински („TRON: Заветът”) е режисьор, продуцент и съсценарист на филма. Съпродуценти са Питър Чернин и Дилън Кларк, работили по „Възходът на планетата на маймуните”.

Новият трейлър разкрива, че ни очаква визуално пиршество със спиращи дъха кадри, пресъздаващи вселена на крайностите, в която се редуват  недостижими височини и необятни дълбини. Продукцията е заснета в зашеметяваща 4К резолюция на локации в Съединените щати и Исландия.

В САЩ филмът ще излезе ексклузивно в IMAX седмица преди премиерата му в останалите кина. Подобно на “TRON: Заветът“, ''Забвение'' ще бъде дигитално ре-мастериран чрез патентованата технология IMAX® DMR и ще съдържа кадри, специално проектирани така, че да максимизират екрана за зрителите в IMAX. Ключови сцени от действието ще се разширяват във формата на IMAX (1,44:1), като елиминират усещането за границите на екрана и по този начин позволят на публиката да се потопи още по-пълно в гигантския размах и мащаб на филма.

Премиерата на ''Забвение'' у нас в кината и IMAX e на 12 април, седмица преди официалната щатска премиера.