17-годишната топманекенка Кремена Оташлийска, покорила с лекота световния моден подиум, е сред кандидатките за Мис България 2013.

Тя е сред селектирания кръг от модели, снимали се за look-book-а на Chanel и участвалите в ревюто за есен-зима 2013 на модната къща, а преди броени дни дефилира по котешката пътека в луксозния Hotel Salomon de Rothschild за Valentino по време на Седмицата за висша мода в Париж.

Поради сериозната си ангажираност на модния подиум Кремена е минала през кастинга за най-красива българка виртуално.

Интервюто й е протекло чрез скайп връзка, издадоха осведомени.

Шоуто „Мис България 2013” ще започне след по-малко от седмица, като отново ще бъде под формата на риалити. На 15 юли в 21 ч. по TV7 18 красавици ще заживеят под един покрив. Кандидатките са подбрани след кастинги в големите градове.

Сред участничките има възпитаничка на една от най-престижните академии в Европа – Сорбоната във Франция. Тя ще нахлуе в надпреварата с фин маниер, но за да стигне до върха, трябва да се пребори с яростната конкуренция в лицето на момиче с две бакалавърски степени и студентка по авиация.

Със стройните си тела ще нажежат ефира две гимнастички, като към техния атлетичен отбор ще се присъедини и една волейболистка. За титлата ще се бори и млада актриса.

В най-красивото риалити ще се състезават общо 13 брюнетки. Средната възраст на момичетата не надвишава 21 години. Внушителен е сборът от гръдните им обиколки - 1568 см.