Любимият автор на манекенките и фолкпевиците Паулу Коелю е написал цяла книга по въпросите на шоубизнесa.

Тя се казва „Победителят е сам”. От нея читателят разбира горчивата истина, че не само в България животът на звездите е повече шоу, отколкото бизнес.

Като боксьор номер едно на републиката и олимпийски състезател на родината Кубрат Пулев получава смехотворна заплата. Когато зарязва в началото на 2009 година аматьорския ринг и решава да се качи на професионалния, нещата започват да се променят.

В началото той се чувства буквално зарит от пари. За първата година в Германия, за която изиграва 7 мача, той печели около 100 000 евро. Толкова пари у нас се изкарват за цял живот. Пулев не си губи времето да сравнява своите приходи с тези на най-големите звезди.

Причината е, че още е далеч от нивото им. Постепенно мизата се вдига на 25 000 евро, а с мачовете за титлите вече започва да достига 50 000 евро. Някъде толкова остават на елитните състезатели в Европа, щом покрият разходите си, а те не са никак малко. Освен треноьрски щаб, има също така спаринг партньори, екипировка на тима и още много други харчове.

Горе-долу така е и във фолка. Всички броят участията на Андреа и ги умножават по еднократния хонорар. Истината обаче е много по-различна. Изпълненията в дискотеките от веригата на Митко Пайнера - продуцента на кубратовата половинка, минават на много по-тънка тарифа. Певиците ги наричат държавни участия

И никак не им е приятно да си губят времето с тях, ала се налага. Когато съберат парите си, момичетата правят инвестиции. Приличен текст и музика за парче излизат поне по хиляда евро. С отстъпки за количества не падат под 500 парчето.

Отделно създаването на клип гълта поне 10 бона. Андреа, която се бори за лидер в бранша, харчи много повече. Немалко перо са и тоалетите. Младите певици колекционират супер дрехи и обувки.

Като се тегли чертата, излиза, че май наистина музикант къща не храни. И като се сметне, че поради кризата, както хонорарите, така и участията падат, без Кубрат певицата Андреа трудно би могла да поддържа статуса си на фолкзвезда.