Володя Стоянов - един от бащите на попфолка, автор и изпълнител на първите хитове в лекия жанр "Пирамиди, фараони" и "Далавера, далавера" от 10 дни лежи с коронавирусна инфекция във ВМА, научи "България днес" от пиара на болницата Соня Колчакова. "Да, той е наш пациент, но повече не мога да кажа от това", сподели Колчакова.Състоянието на фолклорния изпълнител е било на приливи и отливи, но той все пак имал сили да се обади на близките си.

"Ние го пестим, семейството му не иска да го притесняваме и затова само чрез тях се информирам как е и какво се случва с него", сподели за "България днес" председателят на фондация "Ванга" Иван Драмов. Той се чул с Володя Стоянов преди десетина дни и певецът му споделил, че се чувства добре. Адвокат Драмов обясни още, че преди време Войводата, както наричат Володя Стоянов, отишъл и се помолил на гроба на леля Ванга в Рупите за свой приятел, болен от коронавирус. "И тогава той се оправил, а бил на кантар.

Леля Ванга имаше обичай - за хора, които са в тежко здравословно състояние, казва: "Хайде сега, бегай, ще оздравееш, но на Петковден да направиш курбан." Сега и за Володя ще направим, но трябва да погледна точно на коя дата ще го отслужим от поп Живко, който отговаря за храма в Рупите, защото не може да се случва всеки ден