Леонардо Ди Каприо признава, че бил "ужасен от мисълта, че може да се наложи да се качи на сцената пред милиарди хора", когато получава първата си номинация за Оскар. Тогава, през 1993 г., той е само на 19 години.

39-годишният актьор е номиниран за "Най-добър актьор" за ролята си на корумпирания брокер от Уол Стрийт Джордан Белфорт във филма "Вълкът от Уол Стрийт" на Мартин Скорсезе.

В миналото на Лео имало период, в който не искал да получава най-голямото отличие за един актьор. Първата номинация за Оскар той получава преди 20 години за "Най-добра поддържаща роля" във филма "Защо тъгува Гилбърт Грейп" от 1993 г.

Мисълта да говори в зала, пълна с холивудски знаменитости, и пред милиарди зрители пред телевизионния екран била непоносима за 19-годишния Леонардо, пише БГНЕС.

"Нещата се случваха толкова бързо. Изневиделица се появява някаква номинация. Спомням си, че изпаднах в шок. Бях ужасен от идеята да изляза на сцената пред толкова много хора", разказва той и добавя: "Някой ми каза: "Милиарди хора ще гледат тази церемония". Помислих си: "Господи, това не е като да снимаш филм и да можеш да повториш сцената два-три пъти".

Остават надеждите, че той ще трябва да говори на церемонията следващия месец.

Освен за "Най-добър актьор" "Вълкът от Уолстрийт" е номиниран за още четири награди: за "Най-добър филм", "Най-добър режисьор", "Най-добър актьор в поддържаща роля" и "Най-добър сценарий".