Музикалният театър си е поставил нелеката задача да създаде мюзикъл със заглавието “Любов и смърт в „Мулен руж”, по мотиви от безсмъртната творба на Александър Дюма - син „Дамата с камелиите”.

Действието на мюзикъла ще бъде пренесено в романтичните времена по създаването на прочутото парижко кабаре „Мулен Руж”, с неудържимите танцьорки на Кан-кан, строежа на уникалната „Айфелова кула” и раждането на невeроятните картини на импресионистите. Пълната картина на бохемската атмосфера, царяща в кабаре „Мулен Руж” на фона, на която се развива невъзможната любов между Куртизанката и Поета, ще бъде пресъздадена от колектива на театъра, подкрепена от плеяда от гостуващи звезди – Антоанета Добрева-Нети, Дарин Ангелов, Георги Низамов, Драгомир Драганов.

Творческият екип, създал мюзикъла „Любов и смърт в Мулен Руж”, се доверява изцяло на високия професионализъм и опит на трупата на Музикален театър, осъществила на родна сцена световни хитови мюзикълни заглавия - „Котки”, „Евита”, „Мис Сайгон”, ”Йосиф и фантастичното му пъстра дреха”, „Хелоу, Доли”, „Моята прекрасна лейди” и др. Успехите и традициите на състава в този жанр вдъхват самочувствие и увереност, че и този път ще зарадваме феновете на мюзикъла с грандиозен, блестящ спектакъл.

Либретото и режисурата са на Бойко Илиев, поставил с голям успех на наша сцена и други мюзикъли – „Исус Христос – Суперзвезда”, „Зоро”, „Чикаго”. Този сценарий и драматургията, заложени в концепцията на рeжисьора , е по идеи от произведения на Александър Дюма - син , Баз Лурман, Самуел Бекет. В музиката са вплетени хитове на Франк Синатра, Кристина Агилера, Мадона, Боно, Бийтълс, Куин, Верди, Андрю Лойд Уебър, Офенбах, както и авторска музика на талантливия млад пианист и аранжор Георги Милтиядов по проект на диригента Левон Манукян .

Хореографията и танците са на Марлена Тодорова, с асистент Светослав Владимиров. В този мюзикъл, танцът Кан-кан е органично вплетен в съдбата на героите и събитията, заложени в драматургията на произведението. В оперетния театър Кан-кан е жанров танц, с характерните пищни костюми и блестящо изпълнение на балета на Музикален театър, но в този спектакъл ще го видим по-акробатичен, по-еротичен, по-екстравагантен, провокативен и по-пищен от всякога.

С този амбициозен проект връщаме мюзикъла в неговата голяма драматургична форма отново на наша сцена и възраждаме традицията на съвременните бляскави спектакли в афиша на театъра, които нашата публика очаква.
Проекта изцяло е финансиран със средства осигурени от спонсори .

В РОЛИТЕ:
Антоанета Добрева- Нети, Весела Делчева, Десислава Николова , Денко Проданов, Дарин Ангелов, Николай Борисов, Христо Сарафов, Георги Низамов, Марчо Апостолов, Богомил Спиров, Румен Григоров, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Светослав Владимиров, Лъчезар Лазаров, Георги Ханджиев, Олга Динова, Деница Шопова, Йоанна Стоянова, Марлена Тодорова, Николай Йорданов, Владимир Грудков, Емил Митрополитски, Драгомир Стойков, Мартин Василев, Трайче Стойковски, Илона Иванова, Инна Лазарова, Александър Василев, Тодор Велков, Драгомир Драганов, Божанка Груева, Дарина Велева
ТАНЦЬОРКИ И ТАНЦЬОРИ В кабаре „МУЛЕН РУЖ”- ОРКЕСТЪР, ХОР И БАЛЕТ НА МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР
Либрето и режисура Бойко Илиев
Музикално ръководство и оркестрация Левон Манукян
Симфонични оркестрации Левон Манукян, Георги Милтиядов
Диригент- Левон Манукян
Сценография- Георги Златанов
Художник на костюмите- Цветанка Петкова-Стойнова
Хореография- Марлена Тодорова
Ас.хореограф Светослав Владимиров
Хормайстор Людмил Горчев
Концертмайстор Мария Кирова
Ас.диригент- Светослав Лазаров
Ас.режисьори- Явор Радованов, Румен Григоров