Иво Димчев показа част от изкуството, което притежава, включително някои еротични картини, които е окачил в дома си. В дома му има и скулптура на бившия министър на културата Вежди Рашидов, която Иво Димчев си е купил за 10 000 лева.

Бях изпил две чаши вино и си казах, че парите нямат значение. Мисля, че много ми отива“, сподели той за скулптурата, която представлява козел. „Има нещо сатанинско в нея.“

Всъщност Димчев има и лична причина да иска да купи скулптура точно от Вежди Рашидов. Той разказа как преди много години скулпторът го е защитил срещу атаките на партия „Атака“, които са нападнали негов спектакъл с обвинения, че е порнография.

„Тогава Вежди Рашидов им отговори, че публиката решава дали един спектакъл е порнография, а не министерството на културата“, разказа Иво Димчев пред Би Ти Ви.

В момента той все още се нанася в новия си дом. Вече е определил къде ще е музикалното му студио и къде ще снима видеата си.

Иво Димчев в момента подготвя нов албум, който ще се нарича „Тракия“, тъй като повечето песни са измислени по време на пътуванията му по магистрала „Тракия“.

Неотдавна Иво Димчев получи покана от певицата Луна, която се кандидатира за президент на България, да ѝ бъде вицепрезидент. Музикантът отказа, но в никакъв случай не зачерква възможността някой ден да влезе в политиката.

„В първия момент мислех да затворя телефона, защото си казах, че това е някакъв бъзик“, разказа той за предложението, което е получил. „После разбрах, че е тя е сериозна.“

Една от причините артистът да откаже на Луна е, че родителите му и негови познати са го посъветвали да не го прави. Сред тях са били Азис и Мария Силвестър.